Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Свечано отварање Спортских Игара Младих за регион, одржаће се у Новом Саду, у среду, 15. маја, ВЕЛИКА ДВОРАНА СПЕНС-а, са почетком у 10.00h, а у нашој школи у 15.30h у сали за физичко васпитање. У заједничкој организацији Спортског савеза,  карловачких клубова и основне школе, позивамо вас да заједно увеличамо прославу. СИМ спортски дан ће показати зашто су Игре закон и шта за све наше учеснике представља пријатељство и радост током Спортских Игара Младих Србије.

Идеја Игара расла је из године у годину и Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона.

Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског Комитета.

Циљ Спортских Игара Младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности, чиме би избегли бреме данашњице, која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.

Част нам је и задовољство што ћемо међу више од 1.500.000 учесника током година постојања, кроз дружење и спорт, промовисати начин живота чије су основи постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и fair-play, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.

Будите и ви сутра део атмосфере, чекамо вас у 15.30h !