Наша школа је и ове године учествовала у НИС олимпијади из руског језика. Циљ овог такмичења је промовисање и популаризација руског језика, руске историје, културе, обичаја.

Ову Олимпијаду, осим генералног спонзора НИС Газпрома, подржавају и Министарство просвете и образовања Републике Србије, Славистичко друштво Србије, Државни универзитет ,,Н. И. Лобачевски“ из Нижњег Новгорода, Руска школа из Београда и Фонд ,,Руски свет“ при гимназији ,,Ј. Ј. Змај“ из Новог Сада. 

Квалификациони део такмичења је одржан у нашој школи 26. априла 2017. г. а коначни резултати су због броја учесника објављени 18. маја 2017. г.
На овом такмичењу су учествовали ученици из 4 Републике –  Србије, Српске, Црне Горе и Бугарске!
Од свих основних школа из ових Република наша школа је имала, сада већ традиционално можемо да кажемо, највећи број учесника – 119 (седмаци и осмаци који су имали право учешћа).
Осам наших најуспешнијих ученика  је позвано на финални део такмичења у Руску школу у Београд које ће бити 27. маја 2017. г.
НАШИ ФИНАЛИСТИ СУ:
1. Попов Сара VIII1,
2. Лермајер Елена VIII2,
3. Пал Игор VIII1,
4. Јанковић Исидора VIII3,
5. Стојановић Милана VII2,
6. Цвијановић Теодора VII3,
7. Марковић Вања VII2,
8. Јагодић Дамјан VII2.
ЧЕСТИТАМО СВИМ УЧЕНИЦИМА СЕДМИХ И ОСМИХ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ КОЈИ СУ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ ВИСОК НИВО ЗНАЊА РУСКОГ ЈЕЗИКА, РУСКЕ ИСТОРИЈЕ, КУЛТУРЕ, ТРАДИЦИЈЕ,ОБИЧАЈА, КАО И ДУХ ЗАЈЕДНИШТВА НАШЕ ШКОЛЕ!