10. децембра одржана је церемонија уручивања награда победницима и учесницима уметничког конкурса „Старе приче и бајке на нов начин“ у организацији компаније „РЖД Интернешнл“.

На свечаној манифестацији учествовали су представници Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Трговинског представништва Русије у Србији, министарства просвете Републике Србије, „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. и други почасни гости.  

Током три месеца ученици  наше школе припремали су уметничке радове на руском и српском језику. Према условима конкурса ученицима је било понуђено да изаберу лик из српског народног стваралаштва или српску бајку и да напишу на основу тога причу, како би могли да се развијају догађаји, уколико би се јунаци нашли у сличној ситуацији у Русији. Уколико је рад био пропраћен илустрацијом, могло је да се узме учешће и у додатној номинацији. 

Петнаест победника на конкурсу који су креирали најзанимљивије и најузбудљивије сижее и лепе цртеже уз њих, добили су корисне поклоне који ће им помоћи у даљем учењу и развоју. Ни остали учесници нису остали без награда, представници компаније уручили су им посебно украшене књиге познатих руских писаца, енциклопедије и водиче на руском језику. На конкурсу је укупно учествовало 106 ученика узраста од 7 до 14 година. 

у категорији 1-4. разреди «Литерарни рад са илустрацијом», награђени су следећи ученици:

  1. место – Наташа Шимуновић
  2. место – Лара Шијак
  3. место – Димитрије Јовановић,

а похваљени су следећи ученици Ива Блажевић, Бојана Хорватовић, Ненад Поповић, Анастасија Харачић, Сунчица Косановић, Кристина Лукић, Анастасија Варинац, Миа Недимовић и Марко Богдановић

– у категорији 5-6. разреди «Литерарни рад са илустрацијом», награђени су следећи

ученици:

  1. место – Матија Наков
  2. место – Софија Марковић
  3. место – Милица Зељковић, а похваљени су следећи ученици Милица Шупић, Дорис Билић, Цигановић Урош, Јелена Бунаревић, Биљана Јовичић, Лука Врготић, Биљана Чаут.

– у категорији 1-4. разреди «Литерарни рад», награђени су следећи

ученици:

  1. место – Налић Лејла
  2. место – Сања Стјепановић
  3. место – Лара Шијак

– у категорији 5-6. разреди «Литерарни рад», награђени су следећи

ученици:

  1. место – Јована Стјепановић
  2. место – Вељко Ненадић
  3. место – Мирјана Јелић, а похваљени су следећи ученици Димитрије Николовски, Милица Рајек, Маја Живојновић, Огњен Митровић.

– у категорији 7-8. разреди «Литерарни рад», награђени су следећи

ученици:

  1. место – Налић Леон
  2. место – Василија Петровић
  3. место – Милица Савић Јовановић, а

похваљени су следећи ученици Вукашин Ненадић, Драган Стефановић, Јелена Радановић.