Еколошки центар Радуловачки 11.08.2018. је био пун радознале деце као кошница пчела!
Одржана је Радионица за Пчелољубе у оквиру Програма горанских еко кампова.
Ова радионица је део програма „Потрага за природом“. Учествовали су ученици од 2. до 6. разреда Основне школе „23.октобар“ са учитељицом Иваном Савић.
Циљ програма је да се деца упознају са животом пчела, њиховом значају у природи, да знају значај меда за исхрану и здравље, да познају врсте меда и како да препознају квалитетан мед.
Радионицу су водиле Ђурђица Симин и Соња Николић, а предавања су одржали Владимир Хуњади, пчелар из Удружења „Јован Живановић“ и Мишел Кох који је гост, пчелар и предавач из едукативног центра Холенфелс из Луксембурга. Пчелари су били изненађени заинтересованошћу деце и колико њих имају пчеларе у породицама. Било им је занимљиво то што сва деца знају за мед, воле га и радо једу.
Ученици су научили да препознају и разликују пчеле од осталих инсеката, били су у улогама трута, радилица и матице из заједнице пчела, правили су своје пчелице од природнх материјала и на крају се засладили домаћим медењацима.
Душица Миленковић и Алекса Јефтић, из Покрета горана Новог Сада и Војводине, су били одлични домаћини овом веселом дружењу.