Траг фондација је подржала пројекат „Детлићи – телесна музика за децу“ по позиву „Активне заједнице“. Пројекат реализује удружење грађана Отворени Круг Нови Сад.

Детлићи – телесна музика за децу подразумева радионице телесне музике за децу за четири оделења И и ИИИ разреда (око 100 деце) ОШ „23. октобар“ у Сремским Карловцима од краја марта до средине јуна и у току октобра 2022. године. У току пројекта деца ће се бавити техником телесних перкусија, која ће бити средство да деца искажу сопствене ставове о природи и њеном очувању на локалу и у глобалу.

Пројекат такође подразумева еколошке радионице, на којима ће деца промишљати своје ставове, у сарадњи са Покретом горана Војводине, разговоре са сениорима из Сремских Карловаца, који ће деци приближити како је природа изгледала у њиховом детињству и посету Музеју пчеларства, у току овог пролећа.

Након тога ће деца имати прилику да напишу текстове за музичке нумере, које ће Ана Врбашки и Марко Дињашки углазбити, а на јесен ће научити учеснике радионица те аранжмане. Након тога ће снимити видео снимке извођења и поставити их на друштевене мреже.

На овај начин ћемо заједничким снагама допринети развоју еколошке свести код деце. Пројекат подразумева и учешће младих волонтера, а идеја је да буду са локала. Уколико желите да учествујете у пројекту, слободно контактирајте удружење.

Alice in WonderBand
Radionice „Telo kao instrument“