Поводом Међународног Дана толеранције 16.11.2020., активности које смо испланирали са нашим ученицима су успешно организоване и остварене упркос отежаним условима рада, а услед неповољне епидемиолошке ситуације.Тема данашњег дана била је „Обојимо свет бојама толеранције“. Наши ђаци од 1-4.разреда су имали задатак да на стикере испишу све оне позитивне и негативне стране и емоције које се односе на толеранцију.
Било је врло занимљивих изјава и порука, које су нам показале да су наши ученици врло осећајни, да знају шта је дискриминација, а шта толеранција, разликују добро од лошег, и да се труде да се понашају и поступају у складу са вредностима које промовише толеранција. Увидели смо сви заједно, да смо сви једнаки и равноправни, да смо заједно тим који превазилази све препреке и невоље које нас сналазе као и да једни без других не можемо да функционишемо. Са друге стране, за наше старије ђаке, ученике 5.и 7. разреда, Вршњачки Тим – ученици 8. разреда (Јована Стјепановић, Теодора Силард, Софија Марковић и Стефан Божановски) одржао је презентацију на тему Толеранције. Наши ученици су својим другарима и вршњацима представили и објаснили најважније појмове из Речника толеранције,
одиграли са њима укрштене речи и пустили им да ослушају врло емотивну и поучну песму о чијем садржају и значењу су потом дискутовали.
Сматрамо да је тема Толеранције и све оно што она подразумева и носи са собом, врло значајна и да је о њој важно говорити као и промовисати све вредности које она подразумева. Равноправност и једанкост нас краси, и све наше различитости кад се уједине чине наше савршено јединство! Данашњи дан нам је чак и у овим условима био испуњен ведрином и смехом, јер смо успели да урадимо нешто корисно и значајно, да промовишемо духовне и моралне вредности које богатство чине, да схватимо колико је важно да се сви међусобно поштујемо, уважавамо, да су наши вршњаци наши другари и
да треба да водимо рачуна једни о другима. Није важно ко сам и одакле сам, важно је да сам човек! Хвала Вршњачком Тиму за ангажованост и труд као и свим наставницима који су нам изашли у сусрет да се презентације одрже на њиховим часовима.