Ученици наше школе су учествовали у великој акцији пошумљавања поводом  Дана шума. Под слоганом “Посади свој хлад“ преузели смо саднице белог јасена од локалне самоуправе. Међународне институције и друштвено одговорне компаније су донатори садница.

Школску активност су осмислиле учитељице Ивана Савић и Драгица Грујић, а прикључила су се одељења од 1-4.разреда. Школа је обезбедила притке и земљу за садњу, а велику помоћ је пружило Јавно предузеће “Белило“,  чији су радници ископали рупе. Стручну помоћ око садње ученици и наставници су добили од Јасне Маширевић, инж. хортикултуре, а наше сталне сараднице за уређење школе и школске околине.

Десет одељења је засадило своја стабла 16.04.2021.године, добро их је залило и привезало за притке које су постављене да заштите младице. Учествовало је око 250 ученика. Очитани су кодови стабала, а локација и садња је пријављена Националној организацији. Задовољсво и посвећеност очувању зеленила и паркића поред школе је било очигледно код великог броја ученика.

Надамо се да ће свој оптимизам у садњи и неговању дрвећа белог јасена ширити и на друге, те да ће већ током лета видети први хлад  дрвећа које су сами засадили.