Подизање свести о репродуктивном здрављу је програм који обухвата 3 радионице за ученике основношколског узраста. Циљ радионица јесте да се младима који се суочавају са различитим развојним изазовима, понуди сет квалитетних алата, знања и вештина које су значајне за будуће конструктивне блиске односе и репродуктивно здравље. Ученици, чланови Вршњачког тима и Ученичког парламента су учествовали на све три радионице.

Прва радионица је одржана 25.11.2021. са темом „Моје знање-моје самопоуздање“. Циљ ове радионице је да ученици развију свест о постојању различитих група којима припадамо и значају групног и личног идентитета за осећај припадности и развој самопоштовања. Ученици су након уводне активности имали прилику да учествују у групним и индивидуалним активностима које су пропраћене илустрацијама и подстицајним материјалима прилагођеним узрасту ученика. У завршној активности ученици су имали прилику да једни другима упуте на асертиван начин комплимент.

Друга радионица је одржана 2.12.2021. под натзивом „Растем и развијам се“ и за циљ је имала упознавање ученика са променама које се дешавају приликом природног процеса раста и развоја, као и да ученици стекну увид у промене које им се дешавају током пубертета. Ове циљеве ученици су постигли кроз групне активности путем који су анализирали одређене наративе дечака и девојчица који су приближног узраста. Кроз те наративе ученици су имали прилику да размишљају о искуствима својих вршњака, да замишљају различите улоге и да уз помоћ водитеља пронађу решење за ситуацију у којој су се девојчица и дечак из наратива нашли.

Трећа радионица је одржана 9.12.2021. на тему „Блиски односи“ и за циљ је имала упознавање ученика са различитим емоционалним реакцијама , начинима експресије емоција и проналажењем успешних стратегија емоционалне регулације, а осим тога и упознавање са карактеристикама блиских пријатељских и партнерских односа у реалном и дигиталном свету. Овај циљ је постигнут кроз употребу емоционалних картица и наратива различитих ситуација које се дешавају скоро свакодневно, при чему је задатак био да заједничким снагама осмисле адекватно решење  за различите проблемске ситуације.