Ученици Основне школе „23. октобар“ Сремски Карловци користе „Паметну таблу“ од другог полугодишта прошле школске године.

Како је по Пројекту „Ђаци у интегративној настави“ планирано, почетком нове школске године биће одржано 6 предавања на тач табли.  3 за први и 3 за пети разред, на тему „Употреба дигиталних уџбеника“ за ученике, родитеље и наставнике.

У оквиру ових предавања биће укључени  и чланови Едукативног клуба, већина чланова су бивши и садашњи ђаци учитељице Татјане Крстић, организатора предавања. Предавање има за циљ едукацију свих актера за употребу електронског додатка који ће сваки ученик добити уз удџеник који купи.

Циљ клуба је вршњачка едукација на разне теме. Радионичарски -интерактиван рад засниваће се на примени ИКТ у настави ( рад на интерактивној табли, рачунару, таблету и мобилном телефону).

Радионица „Моћ воде“ одржана је у јуну месецу 2018. Интерактивна табла омогућава јак визуелни доживљај и ангажовање свих чула у процесу стицања нових знања и развија креативност. Може се користити у свим наставним предметима, као додатна подршка ученицима, за презентовање применљивих садржаја, интерактивних презентација које садрже текст, слике, анимације, аудио и видео елементе, као и за проверавање стечених вештина.

Овакав вид рада помаже развијању дигиталних вештина код ученика и јача мотивацију за учење.

Захваљујући Општини која је финансирала набавку овог модерног наставног средства, интерактивна настава одговара образовним потребама савременог учења, која је у складу са захтевима модерног друштва. Настава у Основној школи је у тиме великој мери унапређена.