Основну школу „23. октобар“ су 9. и 10. октобра посетили чланови Православне омладинске заједнице. Православна омладинска заједница је основана пре тачно две године по благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Василија уз координацију свештеника протојереја Јована Милановића. Православна омладинска заједница у Сремским Карловцима организује многе лепе активности као што су пливање за Часни крст, ломљење Чеснице на Божић, прављење пакетића за децу из обданишта, организовање Манастирских кампова, разних радионица за малишане, тематских дружења и предавања као и многих других замимљивих празничних активности.
Циљ ове две посете јесте управо подмладак ове заједнице. Чланови су презентовали своју заједницу ученицима од 5. до 8. разреда, показали им како она функционише и како то она делује у нашем малом граду. Недељу дана касније, успешно је организовано дружење са заинтересованим ученицима и то дружење ћe се и наставити у наредном периоду.
Потребно је укључити што више младих у све ове лепе активности и показати омладини како ипак поред свега што је лоше они имају могућност избора једног квалитетног и продуховљеног друштва.